Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka moskiewska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 2 sztuki ogórki konserwowe
  • 10 sztuk czarnych oliwek bez pestek
  • 100 g  świeżego groszku
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 4 sztuki jajka
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i również pokrój w kostkę.
  2. Mięso z kurczaka pokrój w cienkie paski. Oliwki pokrój w plasterki, a ogórki w kostkę. Groszek gotuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
  3. Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, sól oraz pieprz i wymieszaj. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE