Przygotowanie:
Kuchnia:
rosyjska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g ugotowanego mięsa z kurczaka
- 2 sztuki ogórki konserwowe
- 10 sztuk czarnych oliwek bez pestek
- 100 g świeżego groszku
- 4 sztuki ziemniaki
- 4 sztuki jajka
- 2-3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i również pokrój w kostkę.
- Mięso z kurczaka pokrój w cienkie paski. Oliwki pokrój w plasterki, a ogórki w kostkę. Groszek gotuj przez 3 minuty w osolonej wodzie. Odcedź i ostudź.
- Wszystkie składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, sól oraz pieprz i wymieszaj. Wstaw na 30 minut do lodówki.
Źródło przepisu: Przyślij przepis