Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Egzotyczne azjatyckie słodkości
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Dieta przy Hashimoto - co jest najważniejsze?
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Ślimaki we francuskim wydaniu, czyli winniczek na talerzu
- Słonecznik - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
POPULARNE PRZEPISY
- Tajska zupa krewetkowa
Grzyby shitake namocz na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia,... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Polędwiczki w piwie z jabłkami i rodzynkami
Polędwiczki umyj, osusz, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i... - Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Klops z papryką i ogórkiem
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku,... - Roladki z cukinii z twarogiem i rzodkiewką
Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cienkie paski. Oprósz solą i odstaw na 30... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...
CZY WIESZ, ŻE
Tradycja dodawania przypraw do warzyw, w tym strączkowych, ma swoje podstawy. Przykładowo czosnek i imbir od dawna, bo już w medycynie ludowej, stosowano w celu zapobiegania wzdęciom. Obie przyprawy prawie całkowicie eliminują z warzyw strączkowych ich "gazotwórcze właściwości". Warto więc wypróbować sprawdzone "triki kulinarne" i dodać odrobinę czosnku lub imbiru do garnka z warzywami, które powodują u nas wzdęcia.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta po ostrym zapaleniu trzustkiZałożenia - dieta po ostrym zapaleniu trzustki: Podstawowym zadaniem trzustki jest produkcja i wydzielanie do przewodu pokarmowego enzymów trawiennych oraz produkcja hormonów (z których najważniejsza jest insulina) i związków wpływających na czynność naczyń krwionośnych. Do najczęstszych schorzeń trzustki należą jej ostre i przewlekłe... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła