Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
MENU
- SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI
- ODŻYWIANIE
- PRZEPISY KULINARNE
- KUCHNIA
- DIETY I ODCHUDZANIE
- FITNESS I URODA
- KALKULATORY
- Kalkulator BMI
- Kalkulator BMI dla dzieci i młodzieży
- Kalkulator BAI - Wskaźnik Otłuszczenia Ciała
- Kalkulator WHR
- Kalkulator spalania kalorii
- Kalkulator PPM - Podstawowa Przemiana Materii
- Kalkulator CPM - Całkowita Przemiana Materii
- Kalkulator zawartości alkoholu we krwi
- Kalkulator miar i wag kuchennych
- Kalkulator idealnej wagi
- Kalkulator odchudzania i przybierania na wadze
- Kalkulator zawartości tkanki tłuszczowej
- Kalkulator zapotrzebowania na witaminy i minerały
- Kalkulator zapotrzebowania na makroskładniki
- Kalkulator zapotrzebowania na aminokwasy egzogenne
- Kalkulator cholesterolu i trójglicerydów - interpretacja, normy, proporcje
- POLECAMY
OSTATNIO DODANE PRZEPISY
- Świąteczny żurek »
- Chłodnik litewski z jajkiem »
- Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim »
- Dyniowe spice latte »
- Puszysty sernik z bezą »
- Zupa z kurkami »
- Tiramisu z mascarpone »
- Kurczak Tikka Masala »
- Zupa krem z dyni i gruszki »
- Zupa czosnkowa »
- Szparagi w boczku »
- Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami »
- Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem »
- Ryż z owocami morza i szafranem »
- Tradycyjna pascha wielkanocna »
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
- Dieta przy Hashimoto - co jest najważniejsze? W obliczu choroby Hashimoto,...
Dieta przy Hashimoto - co jest najważniejsze?
W obliczu choroby Hashimoto, odpowiednio dobrana dieta odgrywa niezwykle ważną rolę w zarządzaniu symptomami i ogólnym stanem zdrowia. Zarządzanie...
- 5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z...
5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć
Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z każdym rokiem decyduje się coraz więcej osób. Jednocześnie wokół tej substancji narosło sporo mitów. W...
- Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm? Czy napoje energetyzujące wpływają na...
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Czy napoje energetyzujące wpływają na nasze zdrowie? Co dzieje się w organizmie po wypiciu tzw. energetyka? Czym można je zastąpić? Napoje...
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy Gorgonzola to włoski niebieski ser...
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty...
POZOSTAŁE ARTYKUŁY
27.03.2021
Guarana (Paullinia cupana) jest rośliną pochodzącą z Ameryki Południowej i Środkowej. Jej lecznicze właściwości znane są od dawna i były wykorzystywane już przez rdzennych... WIĘCEJ
21.03.2021
Podroby to dla wielu osób mięso dość kontrowersyjne. Ponieważ są tanie, to niektórzy uważają je za produkt gorszej jakości. Nie każdy za nimi przepada, głównie dlatego, że... WIĘCEJ
18.03.2021
Zdrowym sposobem na walkę z zaparciami jest włączenie do diety owoców pobudzających trawienie. Warto postawić na cytrusy, owoce suszone i te z drobnymi pestkami. Dobrym... WIĘCEJ
14.03.2021
Gotu kola znana również pod nazwą wąkrotka azjatycka (Centella asiatica L.), jest jedną cenionych od wieków i stosowanych na szeroką skalę roślin leczniczych. Należy do... WIĘCEJ
12.03.2021
Chrom jest jednym z ważnych mikroelementów w organizmie. Zawartość chromu w ciele dorosłego człowieka szacuje się na ok. 1-6 mg. Jego nazwa wywodzi się z języka greckiego... WIĘCEJ
10.03.2021
Owoce kandyzowane to smaczny zamiennik powszechnie spożywanych słodyczy. Kolorowe i słodkie owoce przypadną do gustu szczególnie dzieciom. Można je dodawać do muesli i... WIĘCEJ
08.03.2021
Najwięcej anchois, czyli przetworów z sardeli europejskiej spożywają Japończycy, Amerykanie i Brytyjczycy. W ostatnich latach stały się bardzo popularne także w Polsce.... WIĘCEJ
06.03.2021
Osteoporoza to niebezpieczna choroba kości, która dotyka coraz więcej ludzi na całym świecie. Systematyczny wysiłek fizyczny może uchronić organizm przed rozwojem... WIĘCEJ
04.03.2021
Ginkgo biloba (miłorząb dwuklapowy) to jeden z najstarszych gatunków drzew. Substancje bioaktywne w nim obecne, mogą usprawniać krążenie krwi, co chroni przed... WIĘCEJ
02.03.2021
Ogromne obszary, które nie nadają się do uprawy i srogi klimat, spowodowały, że kuchnia mongolska składa się przede wszystkim z mięsa. Ten pokarm w surową zimę ma zapewnić... WIĘCEJ
28.02.2021
Grzyby uprawne to bardzo popularny produkt spożywczy, który jest chętnie wykorzystywany w gastronomii. W ostatnich latach zwiększyło się zainteresowanie wieloma gatunkami... WIĘCEJ
25.02.2021
Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej to pośrednia ocena stanu zdrowia populacji, która bazuje na sprawdzeniu długości życia, zachorowalności na dane... WIĘCEJ
23.02.2021
Pierwsza receptura na paprykarz szczeciński powstała w latach 60. XX wieku w Szczecinie. Nic dziwnego, że miasto znane jest z tego specjału. Paprykarz to konserwa... WIĘCEJ
21.02.2021
Jemy niewątpliwie dla przyjemności i zaspokojenia apetytu, ale również dla zachowania zdrowia. Znakomita większość produktów spożywczych - tak pochodzenia roślinnego, jak i... WIĘCEJ
19.02.2021
Hibiskus to roślina o charakterystycznych, pięknych kwiatach. W wielu państwach uprawia się ją zwłaszcza w celach ozdobnych. Kwiaty wykorzystuje się także do robienia... WIĘCEJ
17.02.2021
Chemiczne metody utrwalania żywności mają na celu wydłużenie jej trwałości przydatności do spożycia przez zapewnienie bezpieczeństwa mikrobiologicznego. Polegają one na... WIĘCEJ
15.02.2021
Żelazo jest jednym z głównych mikroelementów w organizmie człowieka. Odgrywa szczególnie ważną rolę, odpowiadając między innymi za prawidłowy transport i magazynowanie... WIĘCEJ
13.02.2021
Masaż to zbiór chwytów i technik manualnych, mechanicznie wpływających na skórę, tkankę podskórną, stawy, mięśnie, narządy i inne układy w organizmie. Masaż zwiększa... WIĘCEJ
11.02.2021
Enzymy trawienne to specyficznie, białkowe związki, które są wydzielane w układzie pokarmowym człowieka. Ich zadaniem jest trawienie złożonych substancji, które dostarczane... WIĘCEJ
09.02.2021
Pod skórką ananasa kryje się słodki i soczysty miąższ. Dla wielbicieli tego owocu jest dobra wiadomość - jest nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Można go jeść na surowo, ale... WIĘCEJ
NOWOŚCI PRODUKTOWE
Producent: Helio
W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t
NOWOŚCI WYDAWNICZE
Julie M. Simon
Wydawnictwo: Vital
Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper
POPULARNE ARTYKUŁY
- Egzotyczne azjatyckie słodkości
- Przewodnik po serach żółtych
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Dieta przy Hashimoto - co jest najważniejsze?
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Ślimaki we francuskim wydaniu, czyli winniczek na talerzu
- Zmywarko wyparzarka gastronomiczna - dlaczego potrzebujesz tego urządzenia
POPULARNE PRZEPISY
- Tajska zupa krewetkowa
Grzyby shitake namocz na noc w ciepłej wodzie. Następnego dnia,... - Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Polędwiczki w piwie z jabłkami i rodzynkami
Polędwiczki umyj, osusz, natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem i... - Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i boczkiem
Ziemniaki umyj, osusz, obierz i pokrój w plastry. Gotuj w osolonym... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Klops z papryką i ogórkiem
Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Bułki namocz w wodzie lub mleku,... - Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz... - Roladki z cukinii z twarogiem i rzodkiewką
Cukinie umyj i pokrój wzdłuż w cienkie paski. Oprósz solą i odstaw na 30...
CZY WIESZ, ŻE
OSTATNIO NA FORUM
LOSOWA DIETA
Dieta sałatkowaZałożenia - dieta sałatkowa: Stosując dietę sałatkową, nie ma się aż tak dużego łaknienia na mięso i tłuste potrawy, można więc je zastąpić niskokalorycznymi warzywami i owocami. Dieta dostarcza 1000 kcal dziennie, obfituje w witaminy, minerały, błonnik. Nie jest pracochłonna, a sałatki można zabrać bez problemu wszędzie, do pracy, na plażę, na... WIĘCEJ